Food Revolution Day 2016

Written by

Z okazji Food Revolution Day 2016 w Polsce zrobiliśmy warsztaty dla pięćdziesięciorga podopiecznych organzacji Charytywni Freta i Powiślańskiej Fundacji Społecznej.

Food Revolution Day to odbywające się na całym świecie wydarzenie poświęcone promocji wśród dzieciaków prawdziwego, odżywczego, świeżego i pysznego jedzenia. Inicjatorem jest znany brytyjski kucharz i autor programów kulinarnych Jamie Olivier. W Warszawie w Food Lab Studio dziewięciu szefów kuchni i bloggerów przygotwało z dzieciakami dziewieć potraw. W mojej grupie zrobiliśmy sandacza z warzywami i pesto.  Dzieciaki naprawdę dały radę. Obstawiam że przynajmiej kilkoro z nich może zostać w przyszłości kreatywnymi szefami kuchni.

Related Posts

Polska Uczta w londyńskiej restauracji Jamiego Oliviera

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *