Kuchnia Otwarta to nowy koncept gastronomiczny, dla którego stworzyliśmy własne określenie comfort dining.
Comfort dining to doświadczenie kulinarne na poziomie fine dining w przyjaznej cenie i w swobodnej rodzinnej atmosferze sąsiedzkiej restauracji.
Na spotkaniu zorganizowanym dla bloggerów i dziennikarzy koncept zaprezentował nasz szef kuchni Michał Adam Molenda. Michał podał trzy dania z aktualnej karty i dwa dania stworzone specjalnie na okazję spotkania.
Oprócz zaprezentowania swojej kuchni Michał przedstawił swoją filozofię gotowania oraz opowiedział o tym, dlaczego zamienił pracę w najlepszych zagranicznych hotelach i restauracjach na gotowanie w warszawskim Wilanowie.
Wszystko to razem zrobiło na zaproszonych gościach bardzo pozytywne wrażenie. Jeden z bloggerów napisał : „Nie chcę zapeszać, ale doświadczenie kulinarne jakie mnie spotkało w Kuchnia Otwarta na warszawskim Wilanowie było najciekawsze w tym roku jak do tej pory. Może nie samo jedzenie, które było pyszne, ale filozofia gotowania Michała Molendy. To jest gość, który nie uznaje kompromisów i soli w gotowaniu. Czuję się zainspirowany”
fot. Magiczny Składnik magicznyskladnik.pl